-
Luchtgereedschap
- Nietpistolen en benodigheden
- Compressors
- Lucht Koppelingen
- Luchtpistolen en Bandenvullers
- Luchtverzorging gereedschap en luchtslangen
- Overig pneumatisch gereedschap
- Slagmoersleutel - Slagsleutel op lucht - Luchtsleutel
- Luchtslijptol - Polijstmachine op lucht - Boormachine op luchtdruk
- Pneumatische plaatbewerking
- Verfspuiten en Airbrushes
- Accessoires Luchtmachines
-
Onderstelgereedschap - Lagertrekkers - persgereedschap
- Aandrijfas gereedschap
- Draagarm en achteras demontagesets
- Kogelgewricht trekker sets en fusee gereedschap
- Homokineet trekker
- Spoorstang gereedschap
- Lagertrekkers - binnenlagertrekkers en poelietrekkers
- Ruitenwisserarm trekkers
- Wiellager montage en demontage sets
- Keerringen demontage sets - keerring trekkers - o ring trekkers
- Overig onderstel en lagergereedschappen
Ruitenwissers
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Bezig met laden...
Alles over ruitenwissers:
Wat zijn ruitenwissers?
Ruitenwissers worden voor het eerst bedacht in 1903, er zijn dan verschillende mensen die het idee voor de ruitenwissers hebben. Mary Anderson wordt over het algemeen gezien als de eerste die de ruitenwisser heeft uitgevonden, ze noemde haar uitvinding het ‘raamschoonmaak apparaat’. De vroegste vorm van de ruitenwisser is de handbediende versie op auto's uit het begin van de twintigste eeuw. Deze ruitenwissers hadden een borstel maar dit werd al snel vervangen door een rubberen strip. Al in de vroege 19de eeuw werd voor het eerst een elektrische ruitenwissers op een auto toegepast.Vrij snel kwamen toen ook de elektrische ruitenwissers op de markt, dit was wel alleen voor de elite bereikbaar. Door het nut en de efficentie kwamen al snel verschillende varianten op de markt en werd het steeds meer betaalbaar. Tegenwoordig werkt zo goed als alles electrische en of automatische op een auto, denk hierbij aan veranderbare wisfrequentie en snelheid met een combinatie van ruitensproeiers en koplampwissers. Rond de jaren '70 is bijna elke middenklasser auto uitgerust met een elektrische installatie voor uw ruitenwissers.
Waar komen ruitenwissers veelal op voor?
Ruitenwissers worden naast auto's ook gebruikt op:
- Vrachtwagens,
- treinen,
- trams,
- landbouwvoertuigen,
- tractoren,
- schepen,
- vliegtuigen.
Hoe werkt een ruitenwisser?
Het ruitenwissersysteem werkt eigenlijk heel simpel. De wissers gaan over de ruit waardoor het water en vuil op de ruit naar de zijkant veegd. Door de snelheid van het voertuig wordt het water, vuil en hagel van de auto geblazen. Er zijn verschillende manieren waarop ruitenwissers op de auto zijn gemonteerd. Dit resulteert in verschillende manieren waarop de ruitenwissers over de ruit bewegen, dit noemt men geometrie.Wat is het materiaal van Ruitenwissers?
Om een ruitenwisser te maken, zijn er meerdere componenten nodig. Dit zijn ruitenwisserarmen, het rubber en de plastic coating. De meeste fabrikanten produceren dit niet zelf maar kopen deze halffabricaten in. De verbinding- en aandrijf-schakels en de draaipunten die de ruitenwissers bewegen, zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal. Galvanisatie is het proces waarbij zinkcoating op staal wordt aangebracht, dit gaat corrosie tegen.
Het wisser-frame is gemaakt van aluminium. De wisser zelf die tegen de voorruit aanzitten zijn gemaakt van natuurlijk rubber of synthetische verbindingen. Sommige rubberenbladen zijn composieten van zacht rubber.
Hoe weet ik welke ruitenwisser ik nodig heb?
Er zijn heel veel verschillende ruitenwissers van verschillende merken. Het is erg moeilijk om te zeggen welke ruitenwissers er op de auto moeten.
Vaak kom je de volgende ruitenwisser keuzes tegen:
- Een Ruitenwisser set voor de voorkant
- Een Ruitenwisser voor de voorkant links
- Een Ruitenwisser voor de voorkant rechts
- Een Ruitenwisser voor de voorkant links
- Ruitenwisser voor de achterruit, ook wel rear- achterruitwissers genoemd.
Tussentijds hebben ze de traditonelen metalen of aluminium beugels nog wel aangepast met een spoiler voor minder luchtweerstand en zodat hij beter tegen de vooruit aangedrukt wordt.
De flatblade is zo ontworden dat in de vorm van de ruitenwisser ook al een spoiler ontwikkeld zit.
We adviseren u wel om tegelijkertijd beide ruitenwissers te vervangen, dan krijgt u ook niet dat de 1 meer slijt dan de ander. Of dat de ruit alsnog niet goed schoon veegt.
Vaak leveren verschillende merken dezelfde soorten ruitenwissers voor de auto.
Ben je niet zeker of je de juiste ruitenwisser hebt gevonden?
hieronder een overzichtsite voor uw juiste ruitenwisser.
Wat is het ontwerp van een ruitenwisser?
Ruitenwissers zijn ontworpen en gemaakt om water van de voorruit te vegen. De meeste auto’s hebben twee ruitenwissers op de voorruit en ze hebben er één op de achterruit en soms ook één op elke koplamp. De wisser-onderdelen die van buiten de auto zichtbaar zijn, zijn het rubberen mesje, de ruitenwisser-arm die het blad vasthoudt, een veerverbinding die de wisser tegen de voorruit drukt. De wisser zelf heeft tot zes delen, drukpunten of klauwen genoemd. De klauwen verdelen de druk van de wisser langs de achterkant van het blad. Dit wordt beschreven als een balansbalk met een veersysteem, waarbij de wisser de balk is en de klauwen de onderdelen van de ophanging. De klauwen houden het blad gebogen tegen de voorruit om gelijkmatige druk te verdelen, zodat het glas langs het blad wordt gereinigd. Meer klauwen verdelen de druk meestal beter en zijn geschikt voor grote of sterk gebogen voorruiten. Hieronder 4 soorten wisserbladen.Welke soort aansluitingen heb je allemaal voor een ruitenwisser?
Wanneer moet ik een ruitenwisser vervangen? Wanneer is een ruitenwisser versleten of kapot?
Het is erg makkelijk om te zien wanneer je ruitenwissers niet meer in goede staat verkeren. Ze maken de ruit namelijk niet meer goed schoon. Je kan ook gepiep horen wat betekent dat de ruitenwissers uitgedroogd zijn, een ander voorbeeld is dat je ruitenwissers strepen trekken. Daarnaast kan het ook zijn dat de rubbers zijn uitgedroogd en er haarscheurtjes ontstaan of dat het rubber veeg gedeelte los laat van het onderste rubberdeel.De ruiten worden niet meer goed schoon en droog en dit betekent dat je ze snel moet vervangen. Ruitenwissers zorgen er namelijk voor dat goed kunnen zien wat we doen tijdens het rijden wat heel belangrijk is.
Wisserbladen moeten regelmatig worden vervangen, anders krijgt u ernstige veiligheidsproblemen door gebrek aan zicht. Aangezien wisserbladen worden blootgesteld aan open lucht en extreme hitte, lage temperaturen, ijs, direct zonlicht, wasmiddelen en chemicaliën, stof van de weg, is het mogelijk dat uw voorruit niet goed schoon kan worden gemaakt. Dus als u denkt dat uw wisser net zo presteert als hieronder, vervang deze dan zo snel mogelijk.
Zelf je ruitenwissers controleren?
Dat kan in 7 eenvoudige stappen:
Stap 1Controleer je ruitenwisserbladen wanneer je ruitenwissers overdreven veel geluid maken of strepen trekken, en of ze niet zijn uitgedroogd doordat ze haarscheurtjes vertonen of het rubber zich los laat.
Stap 2
Schakel de ruitenwissers uit, zodat ze niet perongeluk door er aan te zitten beginnen te bewegen.
Stap 3
Schakel het contact van de auto uit, zodat je zeker weet dat je veilig kunt werken.
Stap 4
Trek de metalen arm overeind waaraan de wisserbladen bevestigd zitten. Zorg dat je een stuk karton onder beide wissers legt zodat als de wisser terug springt niet de voorruit beschadigd.
Stap 5
Bekijk of de ruitenwisserbladen vies zijn of versleten. Vuile ruitenwisserbladen kunnen ook strepen trekken of het water slecht afvoeren, maar daarmee hoef je ze niet meteen te vervangen. Een poetsbeurt met een schoonmaakdoekje kan het probleem al verhelpen.
Stap 6
Controleer dan ook meteen de paravan van je auto. Dat is het waterafvoer gootje onder de motorkap. Vuil en bladeren hopen zich hier al snel op en kan schade aan de ruitenwissermotor veroorzaken.
Stap 7
Zijn je ruitenwisserbladen versleten of kapot, dan zal je ze moeten vervangen. Bekijk op de gebruiksaanwijzing van de gekochte ruitenwissers hoe dat moet en kies de juiste adpator of laat ze vervangen door de garage.
Wat voor een invloed heeft het weer op de kwaliteit van een ruitenwisser?
Het weer heeft misschien wel de grootste invloed op de ruitenwissers. Een strenge winter of een droge zomer kan de kwaliteit van de ruitenwissers sterk laten afnemen. Een droge zomer zorgt ervoor dat de ruitenwissers uitdrogen. De rubberen strip droogt dan uit wat ervoor zorgt dat de rubberen strip niet meer goed op de ruit kan aansluiten. Zodra het dan weer begint te regenen merk je snel genoeg dat de ruit niet meer goed schoon en/of opdroogt. De winter is ook niet fijn voor een ruitenwisser. De ruitenwissers kan vastvriezen aan de ruit. Er lijkt weinig aan de hand wanneer je de ruitenwisser dan lostrekt maar de rubberen strip lijdt hieronder waardoor je ruitenwissers minder goed drogen of schoonmaken.Het zout wat in de winter gestrooid wordt is ook erg slecht voor de ruitenwisser. Dit zout komt namelijk samen met het water op de ruit terecht en dit zorgt ervoor dat de ruitenwisser uitdroogt.
Hoeveel water kunnen ruitenwissers afvoeren?
Het verschilt per auto en per ruitenwisser hoe veel water de ruitenwissers kunnen afvoeren. Een normale auto kan in principe altijd het water wat op de ruit valt zonder problemen afvoeren. De ruitenwissers hebben verschillende standen waardoor ze met hevige regenval meer water kunnen afvoeren dan wanneer het licht regent of miezert. Als je merkt dat de ruitenwissers de hoeveelheid water niet meer goed aankunnen dan kan het zijn dat de ruitenwissers aan vervanging toe zijn.Hieronder verschillende doorlinks van specifieke autolampen en auto accessoires:
Autolampen
Autogloeilamp verlichtingen
Auto halogeenlampen
Auto ledlampen
Auto interieur accessoires
Auto exterieur accessoires
Tankdop - afsluitdop brandstoftank
Auto deurpinnen
Ruitenwissers
Auto exterieur overige
Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en producten