- Werklast (WLL): 2 ton
- Lengte : 3 Meter
- Vervaardigd volgens norm :Â EN 1492-1:2000
- Gebruiksfactor: 7 : 1
Stel een vraag
Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.
Productomschrijving
Hijsband - Werklast van 2 Ton - 3 meter lang - Hijsstrop - Torso (LIER-00190).
Hijsband dubbele bandlaag met twee ingenomen lussen 2000 kg max last 3 meter lang.
Een hijsband is een sterke en flexibele band die gebruikt wordt om zware voorwerpen te tillen of vast te zetten. Het is gemaakt van kunststof vezels of draden die in een beschermende hoes zitten, vaak van polyester. Je kunt ze zien als een soort extra sterke sjorband.
Specificaties:
- Werklast (WLL): 2 ton
- Gebruiksfactor: 7 : 1
- Lengte : 3 Meter
- Vervaardigd volgens norm : EN 1492-1:2000
Hijsband 2 Ton, 3 Meter. Hijsband voor meervoudig gebruik, voorzien van 2 lussen met lusbescherming. De hijsbanden zijn gecategoriseerd in werklasten van 1 ton tot en met 10 ton. Deze werklast, of WLL = Working Load Limit genoemd is de maximaal toegelaten lading die met de hijsband mag worden gehesen in rechte toestand. De kleuren van de hijsband geven aan welke werklast van toepassing is, zo kan een paarse hijsband tot 1000 kg tillen, de groene hijsband tot 2000 kg, de gele hijsband tot 3000 kg en zo verder. Sterkte: Werklast (WLL): 2 ton. Gebruiksfactor: 7 : 1. Lengte : 3 Meter. Vervaardigd volgens norm : EN 1492-1:2000.
Wat is een hijsband?
Een hijsband is een sterke en flexibele band die gebruikt wordt om zware voorwerpen te tillen of vast te zetten. Het is gemaakt van kunststof vezels of draden die in een beschermende hoes zitten, vaak van polyester. Je kunt ze zien als een soort extra sterke sjorband.Hijsbanden hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere hijsmaterialen zoals staalkabels:
- Veiligheid: Hijsbanden breken niet plotseling, maar rekken eerst uit, waardoor je genoeg waarschuwing krijgt voordat ze het begeven.
- Bescherming: De band beschermt de lading tegen beschadiging door schuren.
- Flexibiliteit: Hijsbanden zijn makkelijker te manoeuvreren dan starre materialen.
Wanneer gebruik je een hijsband?
Je gebruikt een hijsband wanneer je goederen op een veilige manier wilt hijsen, verplaatsen of vastzetten. Ze zijn een essentieel hulpmiddel in de hijstechniek en hebben diverse voordelen ten opzichte van andere methodes zoals kettingwerk of touw:
- Bescherming van de lading: Hijsbanden zijn gemaakt van zachte materialen zoals polyester of nylon, die minder snel schade toebrengen aan de lading dan bijvoorbeeld kettingwerk. Dit maakt ze ideaal voor het hijsen van kwetsbare of onregelmatig gevormde objecten.
- Flexibiliteit: Hijsbanden zijn flexibel en passen zich gemakkelijk aan de vorm van de lading aan. Hierdoor is het mogelijk om ook complexe ladingen veilig te hijsen.
- Veiligheid: Hijsbanden worden gefabriceerd met een bepaalde draagkracht, die duidelijk op het label is aangegeven. Door de juiste hijsband voor de klus te kiezen, zorg je ervoor dat de lading niet te zwaar belast wordt en er geen gevaarlijke situaties ontstaan.
- Gebruiksgemak: Hijsbanden zijn relatief licht en eenvoudig te hanteren. Dit maakt ze een efficiënte keuze voor diverse hijs- en tilwerkzaamheden.
Enkele voorbeelden van situaties waarin je een hijsband kunt gebruiken:
- Hijsen van machines of apparaten: Hijsbanden zijn ideaal voor het verplaatsen van zware machines of apparaten. Door gebruik te maken van meerdere hijsbanden, kun je de lading gelijkmatig verdelen en veilig hijsen.
- Transport van goederen: Hijsbanden kunnen worden gebruikt om goederen te zekeren tijdens transport. Dit voorkomt dat de lading verschuift of beschadigd raakt.
- Montage- en demontagewerkzaamheden: Bij montage- en demontagewerkzaamheden kunnen hijsbanden worden gebruikt om onderdelen te positioneren en te verplaatsen.
- Bergingswerkzaamheden: In het geval van bergingswerkzaamheden, kunnen hijsbanden worden ingezet om objecten te tillen en te verplaatsen.
Naast de genoemde voordelen is het belangrijk om te benadrukken dat er verschillende soorten hijsbanden beschikbaar zijn, elk met zijn eigen kenmerken en toepassingen. Het is dan ook essentieel om de juiste hijsband te kiezen voor de specifieke klus. Houd hierbij rekening met factoren zoals de draagkracht, de lengte, het materiaal en de vorm van de hijsband.
Let op: Bij het werken met hijsbanden is het van groot belang om de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de juiste gebruikswijze en draagkracht van de hijsband die je gebruikt. Draag altijd de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en veiligheidsschoenen.
Wij hebben een groot assortiment aan hijsgereedschap. Hieronder vindt u een categorie overzicht van al onze hijsgereedschap. Als je op de categorie klikt dan kom je in deze omgeving terecht:
- Haken
- Hijsbanden
- Rondstroppen
- Handtakel
- Haak met klep
- Hijskatrol
- Katrol met haak
- Hijsband 1ton
- Hijsband 2ton
- Hijsband 3ton
- Rondstrop 1ton
- Rondstrop 2ton
- Rondstrop 3ton
- Rondstrop 8ton
Hijsbanden
Hijsbanden en stroppen zijn er in verschillende soorten en maten. Hieronder wordt besproken welke dat zijn en waar je op moet letten bij het kiezen, kopen en gebruiken. Het belangrijkste aan een hijsband is natuurlijk de werklast: wat kan hij dragen? Op elke hijsband, kabelstrop, kettingstrop of touwstrop wordt het maximaal te heffen gewicht duidelijk vermeld. De werklast wordt natuurlijk ook bepaald door het materiaal waar de hijsband of strop van gemaakt is.
De juiste hijsband bepalen
Bij het kiezen van de juiste hijsband moet je op een aantal zaken letten. Te hijsen last: het gewicht van de last moet je ruim aanhouden. Werklast: kies de hijsband of strop waarvan het veilig hefvermogen hoger is dan de te hijsen last, en houd rekening met de wijze van hijsen (hoek, aantal banden, enz.). Hoek van de banden/stroppen: probeer een hoek aan te houden van 60 graden, en overschrijd nooit de 120! Kies hijsbanden die lang genoeg zijn of gebruik een hijsbalk voor langere lasten. Hoe groter de hoek, des te sterker de banden moeten zijn. Voor het kiezen van de juiste hijsband wordt de zogenaamde lastfactor gebruikt. Dit is een coëfficiënt waarmee de werklast van één band moet worden vermenigvuldigd om de werklast van de totale hijsband te verkrijgen. Bij hijsbanden met 4 banden worden 1 of 2 banden vaak uitsluitend voor het evenwicht gebruikt. Voor de berekening moet dus de grootste hoek tussen twee tegenovergestelde banden worden genomen, alsof de hijsband slechts twee draagbanden heeft.
Trailer And Tools
Ongeacht uw keuze ontdekt u bij Trailer And Tools een wereld aan kwaliteit en scherpe prijzen. Ook de service staat bij ons hoog in het vaandel. Hebt u vragen over welke producten het meest geschikt zijn voor uw situatie, of heeft u ander technisch advies nodig? Onze vakkundige medewerkers staan u graag te woord. Maak dus gebruik van onze handige webshop of kom langs in Hengelo en bezoek onze grote showroom.
Bron: Youtube
Beoordelingen
Nog geen beoordelingen