Categorieën
-
Luchtgereedschap
- Nietpistool - Tacker
- Compressors
- Lucht Koppelingen
- Luchtspuit en Bandenpomp
- Reduceerventiel - Olievernevelaar - luchtslang
- Overig pneumatisch gereedschap
- Slagmoersleutel - Slagsleutel op lucht - Luchtsleutel
- Luchtslijptol - Polijstmachine op lucht - Boormachine op luchtdruk
- Pneumatische plaatbewerking
- Verfspuiten en Airbrushes
- Accessoires Luchtmachines
-
Onderstelgereedschap - Lagertrekkers - persgereedschap
- Aandrijfas gereedschap
- Draagarm en achteras demontagesets
- Kogelgewricht trekker sets en fusee gereedschap
- Homokineet trekker
- Spoorstang gereedschap
- Lagertrekkers - binnenlagertrekkers en poelietrekkers
- Ruitenwisserarm trekkers
- Wiellager montage en demontage sets
- Keerringen demontage sets - keerring trekkers - o ring trekkers
- Overig onderstel en lagergereedschappen
Drukregelaren
Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Bezig met laden...
wat is een drukregelaar?
Een drukregelaar, ook wel reduceerventiel genoemd, is een apparaat dat de druk van een vloeistof of gas regelt. De drukregelaar verlaagt de ingangsdruk tot de gewenste uitgangsdruk van het systeem en zorgt ervoor dat deze druk constant blijft, ondanks eventuele variaties in de ingangsdruk.Hoe werkt een drukregelaar?
De meeste mechanische drukregelaars bestaan uit:
- Een membraan: Dit membraan is gevoelig voor drukverschillen.
- Een veer: De veer duwt het membraan in een bepaalde positie.
- Een klep: De klep regelt de doorgang van de vloeistof of gas.
Werkingsprincipe van een drukregelaar:
- De vloeistof of gas stroomt de drukregelaar binnen met een hoge druk.
- De hoge druk duwt het membraan tegen de veer in.
- De klep wordt geopend, waardoor de vloeistof of gas kan doorstromen.
- Naarmate de vloeistof of gas doorstroomt, neemt de druk af.
- De veer duwt het membraan terug, waardoor de klep verder sluit.
- De druk in het systeem stabiliseert zich op de gewenste uitgangsdruk.
Toepassingen van drukregelaars:
Drukregelaars worden in diverse toepassingen gebruikt, waaronder:
- Gasflessen: De drukregelaar op een gasfles verlaagt de druk van het gas in de fles tot een bruikbare druk voor apparaten zoals kooktoestellen of kachels.
- Pneumatische systemen: In pneumatische systemen worden drukregelaars gebruikt om de druk van perslucht te regelen voor diverse pneumatische componenten.
- Watersystemen: In watersystemen worden drukregelaars gebruikt om de waterdruk te regelen voor kranen, douchekoppen en andere apparaten.
- Mijnbouw: Mijnen hebben vaak complexe watersystemen waar de toevoerdruk varieert naar gelang van de diepte. Drukregelaars zorgen ervoor dat de werkdruk is afgestemd op het veiligheidsniveau van de leidingen en de bedrijfsapparatuur.
Drukregelaar met afblaasveiligheid:
Sommige drukregelaars zijn uitgerust met een afblaasveiligheid. Deze veiligheid zorgt ervoor dat er gas ontsnapt via een afblaasventiel als de druk in het systeem te hoog wordt. Dit voorkomt schade aan apparaten en leidingen.Drukregelaar zonder afblaasveiligheid:
Drukregelaars zonder afblaasveiligheid zijn goedkoper, maar minder veilig. Als er iets misgaat met de drukregelaar, kan de volledige flessendruk op de aangesloten apparaten komen te staan.Conclusie over drukregelaars:
Een drukregelaar is een belangrijk apparaat om de druk van vloeistoffen en gassen te regelen. Drukregelaars worden in diverse toepassingen gebruikt, van gasflessen tot watersystemen. Het is belangrijk om te kiezen voor een drukregelaar met de juiste specificaties voor de toepassing.Algemene info over drukregelaars:
Wanneer je luchtgereedschap met een te hoge werkdruk gebruikt, kan het werk er minder goed mee gaan of gevaarlijke situaties door ontstaan. Met de drukregelaars van Trailer and Tools kun je de werkdruk gemakkelijk instellen/ afstellen en vergrendelen. Doordat de toevoer van perslucht bijna altijd constant is, kan het aangesloten gereedschap bovendien optimaal presteren. De drukregelaars zijn te gebruiken met een compressor met een maximale luchtdruk van 10 bar. Aflezing van de regelaar is in MPa en Psi.Als je lagere druk nodig hebt dan in de hoofdleiding staat, dan kan je op een drukregelaar vertrouwen. De drukregelaar kan de leidingdruk verlagen tot de gewenste werkdruk en constant houden. Vanwege deze eigenschap wordt de drukregelaar ook wel een reduceerventiel en drukventiel genoemd. Vooral bij spuitpistolen of verfpistolen kan werkdruk heel belangrijk zijn, en is dus een drukregelaar de ideale oplossing.
Hoe drukregelaar afstellen?
Draai de handgreep langzaam vast terwijl u de druk in de gaten houdt op de manometer. Wanneer de werkdruk is bereikt, draai de handgreep een omwenteling strakker.Een drukregelaar wordt ook wel reduceerventiel genoemd.
Er zijn %s resultaten. Scroll naar boven.
Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste acties en producten
Aanmelden