36% KORTING
Stel een vraag
Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.
Productomschrijving
Spanningzoeker, Tester, 200 tot 250 Volt, Schroevendraaier (GERE-01904).
Eigenschappen:
- Bereik : 200 - 250 Volt
- Platte schroevendraaier
- Lengte : 140 mm
Wat is een spanningzoeker?
Een spanningzoeker is een gereedschap om elektrische spanning op te sporen.Er zijn twee types spanningzoekers:
- Contactdoze-spanningzoeker: Deze eenvoudige spanningzoeker heeft een neonlampje in de schroevendraaier. Als je de schroevendraaier op een spanningsvoerende draad houdt, gaat het neonlampje branden. Dit type spanningzoeker is geschikt voor het detecteren van spanning in stopcontacten, schakelaars en andere elektrische componenten.
- Contactloze spanningzoeker: Deze spanningzoeker detecteert de elektrische veldsterkte rond een spanningsvoerende geleider. Dit maakt het mogelijk om spanning te detecteren zonder contact te maken met de draad. Contactloze spanningzoekers zijn geschikt voor het detecteren van spanning in muren, vloeren en plafonds. Ze zijn ook handig voor het detecteren van spanning in kabels die niet zijn aangesloten op een stopcontact.
Veiligheid:
Het is belangrijk om bij het gebruik van een spanningzoeker altijd de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Draag altijd isolatiehandschoenen en zorg ervoor dat je op een droge en stabiele ondergrond staat. Raak nooit blootliggende metalen delen van de spanningzoeker aan.Gebruik:
Om een spanningzoeker te gebruiken, houd je de sonde van de spanningzoeker tegen de draad of het component waarvan je wilt weten of het onder spanning staat. Als de spanningzoeker spanning detecteert, gaat er een lampje branden of geeft hij een geluidssignaal.Andere toepassingen:
Naast het detecteren van spanning, kan een spanningzoeker ook worden gebruikt om defecte zekeringen op te sporen en stroomkabels te traceren.Waar te koop:
Spanningzoekers zijn te koop bij bouwmarkten, elektrorzaken en online winkels zoals Trailer and Tools in Hengelo overijssel.Waar gebruik je welke schroevendraaier voor?
Platkopschroevendraaier:
De sleufschroevendraaier of de platte kop schroevendraaier of simpelweg platte schroevendraaier is de meest klassieke schroevendraaier. Deze schroevendraaier heeft, zoals de naam doet vermoeden, een platte kop. Sleufschroevendraaier worden tegenwoordig minder en minder gebruikt, dit omdat een kruiskopschroevendraaier in combinatie met een kruiskopschroef veel meer grip heeft dan de platte kop schroevendraaier.Kruiskopschroevendraaier:
De kruiskopschroevendraaier wordt gebruikt voor het in- en uitdraaien van schroeven met een X-vormige groef in de kop. Er bestaan twee soorten kruiskopschroevendraaiers, de PH kruiskopschroevendraaier en de PZ kruiskopschroevendraaier. Beide soorten schroevendraaiers lijken om elkaar, maar er is toch een klein verschil tussen de twee. Bij de PZ kruiskopschroevendraaier, of Pozidrive schroevendraaier, zit er namelijk nog een extra kruis in waardoor je nog meer grip kunt uitoefenen op de schroef. De PH kruiskopschroevendraaier wordt ook wel een Philips schroevendraaier genoemd omdat Philips dit type schroevendraaier heeft uitgevonden en hier een patent op heeft.Slagschroevendraaier:
Deze machine is voorzien van een slagkop die de kracht levert, in plaats van de motor zoals bij de boor/-schroefmachine. Zelfs bij het gebruik van grote schroeven zal de motor niet méér stroom vragen van de accu. Dit voorkomt overbelasting op zowel de motor als op de accu. Daarom zijn slagschroevendraaiers zeer geschikt voor het verwerken van (zeer) grote schroefdiameters. Slagschroevendraaiers hebben geen slipkoppeling dus bij het werken met kwetsbare materialen moet je oppassen de schroeven niet te ver of zelfs helemaal door het materiaal heen te draaien. Slagschroevendraaiers vereisen nul kracht om vast te houden tijdens het schroeven, in tegenstelling tot gewone schroefmachines die (flinke) kracht uitoefenen op de polsen. Hierdoor kun je met een slagschroevendraaier heel gemakkelijk in lastige posities werken, zoals ‘om een hoekje schroeven’. In situaties waar je niet recht achter de machine kunt staan om de kracht van de machine op te vangen, biedt de slagschroevendraaier uitkomst.Precisieschroevendraaier:
Met een te grote schroevendraaier draai je de schroef kapot. Een te kleine schroevendraaier kan van de schroef afschieten. Je kunt je er lelijk mee verwonden. De precisie schroevendraaiersets worden gebruikt als gereedschap voor het hele fijne en nauwkeurige werk, bijvoorbeeld om je horloge te repareren.Voor welke beroepen worden schroevendraaiers gebruikt?
- Timmerman
- Automonteur
- Monteur
- Elecktrien
- Fietsenmakers
- Hoveniers
- Elektrotechnicus
- Hoefsmid
- Installateur
- Inspecteur
- Loodgieter
- Ondernemer
- Schoenmaker
- Verkoper
- Waterbouwkundige
- Technicus
- Muziekinstrumentenmaker
- Meubelmaker
Review toevoegen
Beoordelingen
Nog geen beoordelingen