32% KORTING
Stel een vraag
Heeft u een vraag over dit product of een op- of aanmerking? Stuur hem naar ons toe!
Dan gaan wij proberen u zo snel mogelijk een antwoord terug te geven.
Productomschrijving
Verdeeldoos - Krachtstroom verdeler - PCE CEE 380 Volt / 220 Volt - 16 Ampere - Fluxon (ELEC-00197).
Specificaties:
- 1x Ingang CEE : 400 Volt, 16 Ampère, 5 punt aansluiting
- 1x Uitgang CEE : 400 Volt, 16 Ampère, 5 punt aansluiting
- 3x Uitgang Contactdoos : 250 volt, 16 Ampère
- Keuring: CE
- IP44
Andere benamingen voor dit verdeelblok zijn:
mobile kunstof stroom verdeler, krachtstroomverdeler, stroomverdeler, krachtblok, stroomblok, adaptor, stroomadaptor, zwerfblok, paddestoel, bouwstroom, stroomblok, powerconnector, stroomconnector, krachtblok, krachtstroom verdeler, pce cee stroomverdeler.
Wat is krachtstroom?
Kort gezegd is krachtstroom een type elektriciteitsaansluiting met meer vermogen dan een standaard elektriciteitsaansluiting. De stroom is hetzelfde, maar er kan meer stroom naar uw apparatuur stromen. U weet wellicht dat uit een normaal stopcontact 230 Volt komt. Bij krachtstroom is dat met 400 Volt een stuk hoger. Bij normale stopcontacten worden er 2 draden gebruikt. een van deze draden is de nul draad de ander de draad waar spanning op staat ook wel genoemd de fase draad. Krachtstroom wordt door 4 draden geleid. Van deze 4 draden hebben er 3 draden spanning ook wel genoemd 3-fase stroom. 3-fase stroom kan ook 3 keer zoveel vermogen leveren als de standaard huis installatie. De stekker van krachtstroom ziet er wel anders uit dan van een normale elektra aansluiting. ook worden er meer draden gebruikt met meer kleurtjes dan bij een normale stroomaansluiting.
Waarvoor wordt krachtstroom gebruikt?
Krachtstroom is de term die wordt gebruikt voor een elektrische aansluiting tussen twee of drie fasen van een driefasenenergiesysteem, in plaats van tussen één fase en het sterpunt. In Vlaanderen wordt krachtstroom ook wel drijfkracht genoemd. Een driefasenaansluiting heeft tussen de fasen onderling een hogere spanning, in het geval van een laagspanningsaansluiting is dat in Europa meestal 400 volt, terwijl de spanning tussen een fase en het sterpunt 230 volt bedraagt. Vroeger waren deze spanningen in Nederland en België op de meeste plaatsen respectievelijk 380 volt en 220 volt, maar dit is geleidelijk opgevoerd in het kader van de harmonisering van het lichtnet in Europa (in CENELEC-verband.
Hoe werkt krachtstroom?
Krachtstroom werkt met een driefase-aansluiting. Krachtstroom Sommige apparaten hebben meer stroom nodig dan andere huishoudelijke apparaten. Koopt u een bepaald apparaat, dan ziet u op het label altijd of het werkt op krachtstroom. In normale stopcontacten wordt de elektriciteit door twee draden geleverd. Eén draad heeft spanning en de andere draad is een nuldraad. De draad waar spanning op staat heet de fase. Krachtstroom werkt iets anders dan de normale stroom, namelijk met een driefase-aansluiting. Bij krachtstroom worden geen twee, maar wel vier draden gebruikt. Drie van de draden zijn spanningsdraden, de drie fase-aansluitingen. En er is één nuldraad, de nulaansluiting. In de praktijk betekent dit ook dat er tot wel drie keer zoveel vermogen kan worden geleverd vergeleken met een normaal stopcontact. Ideaal voor bijvoorbeeld sauna’s, jacuzzi’s, lasapparatuur, zware werkplaatsmachines of een oplaadpunt voor een elektrische auto.
Welke verschillende systemen van krachtstroom heb je?
Er zijn verschillende systemen voor krachtstroom: 133/230 (verouderd, voorheen 127/220), 230/400 (gebruikelijke spanning voor de aanduiding krachtstroom), en 400/690. De eerste waarde is de spanning tussen een fase en de nul (fasespanning), de andere waarde is de spanning tussen 2 fasen (lijnspanning). De lijnspanning is een factor √3 groter dan de fasespanning. Uit de hoofdeigenschap van een driefasenspanning (de fasen lopen 120° van elkaar uiteen) is verder af te leiden dat de som van de drie spanningen op ieder moment 0 volt is. Dit houdt in dat indien men een symmetrische belasting in ster aansluit op de krachtstroomaansluiting, er door de gemeenschappelijke nulgeleider geen stroom loopt.
Review toevoegen
Beoordelingen
Nog geen beoordelingen